Popüler Yayınlar

14 Mart 2013 Perşembe

Pozitivistlerin Azizliği - Batı'nın ve Onların Lisanına Lisanlarını Uydurmaya Çalışanların Kavramsal Çöküşü

@ChevalierdesMot

İşte size bir felaket haberi: 

Hani var ya Descartes' den bu yana Pozitivistlerin özene-bezene, canla-başla geliştirip lisanlarını büyülüye büyülüye geldikleri "anlam Kavramı"'ından 20. yy sonlarına doğru ellerini, ayaklarını, dillerini çekerek Batı'yı kavramsal felaketin eşiğine getirip bırakmaları - işte bu kavramsal çöküşten Batı'yı ve de onların dümen suyunda gidenleri artik Pozitivistler bile kurtaramayacak, defterleri birlikte dürülecek. 

Şu anda Pozitivistler şeyatin gibi yapıp-edip sahneden çekilirken "Biz artık bu anlam kavramından yana değiliz!, Ne haliniz varsa görün!" diyorlar. Hani Descartes bizim mutekallimun gibi derdi ya "Biz Allah’ın (c.c.) vahiy edilmiş ayetlerini anlayamayız, onları anlasa, anlasa Resuller, Erenler anlar!". Düşünün bir; bunlar kendi icatları her turlu safsatayı anlıyorlar, Allah’ın (c.c.) ayetlerine gelince zınklıyorlar?! 

@ChevalierdesMot


Sanki Allah Kitabini Erenlere, Resullere hasretmiş gibi, sanki Allah Kitabında "Anlayasınız, akledesiniz diye apaçık ayetler vahiy ettik!" demiyor. İşte bunların bu Allah’ın (c.c.)  ayetleri önünde zınklamaları var ya, simdi bu kavramsal çöküşle bütün lisanlarını sarmış bulunuyor. Sanılmasın ki bu kavramsal çöküş ekonomik çöküş gibi bir çöküş olacak. 

Kavramsal çöküş bunların tüm zulüm düzenbazlıklarının silinip yok olmasına yol açacak. Bu zalimlerin yerini yep-yeni ümmetler alacak. Bu yeni ümmetler lisanlarını önce Allah'in (c.c.) kelamını anlayacak şekilde yeniden yapılandıracaklar. Eskilerin masalları silinip gidecek. 

Sizler henüz farkında değilsiniz bu proses / süreç başlamış bulunuyor, tüm zulüm düzenbazlıklarını süratle iflasa sürükleyecek şekilde gelişmekte. İşin tatlı yani bu zalimler zulüm düzenbazlıklarına sızan bu felaketin hala farkında bile değiller; al takke, ver külah yuvarlanıp gidiyorlar. 

Gerçi farkında olsalar elden ne gelirdi ki? "Kendim ettim, kendim buldum" demekten başka ;-)

@ChevalierdesMot : "Descartes'den beri pozitivist anlam kavramına yapılan yatırımların azametini idrak etseniz,
Pozitivistlerin anlam kavramlarından vazgeçmelerinin doğuracağı kavramsal çöküntünün de o büyüklükte olacağını idrak edebiliriniz.  Descartes “Discourse on the Method” adlı kitabında"Allah’ın ayetlerini ancak resullerin anlayabileceğini" öne sürüyor. Yıllar önce bu kitabı okuduğumda hayretten dona kalmıştım onun bu sözlerine, ama simdi çok iyi anlıyorum pozitivist anlam kavramı ama simdi çok iyi anlıyorum pozitivist anlam kavramıyla bunların anlaşılamayacağını. Bloğunuzdaki yazılar bütün bunları triggered"



1 yorum:

  1. Sakin bu yukarida yazdiklarimi bir kehanet olarak gormeyesiniz. Yukarida yazdiklarim modern bilim, mantik, felsefe ve bunlarin temelleri va tarihine dayalidir. Bunlari siz de bilebilirsiniz, eger bilseniz ancak o zaman yukaridaki notumun onemini hakkiyle idrak edebilirdiniz. Yukaridaki not sairlerin sozlerinden derleme degildir, sirf bana hasredilmis ilham da degildir, bildiklerime dayali ongorudur. Dedigim gibi siz de benim bildiklerimi bilebilirsiniz, bilseydiniz siz de bu sonuca varirdiniz.

    YanıtlaSil