Popüler Yayınlar

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Y Kuşağı Dünyayı Kurtaracak

yeni iş fırsatları y kuşağı

Perakende bankacılık gelirlerinin yeni iş modelleri ve video servisleriyle yüzde 10’a kadar artması bekleniyor.

Cisco tarafından perakende bankacılık alanında gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre bankalar, 1980 ile 1992 yılları arasında doğan ve Y Kuşağı diye anılan neslin ihtiyaçları doğrultusunda ürün ve hizmetlerini dönüştürerek gelirlerini artırma fırsatına sahip olacak.

Araştırma, Y Kuşağı’nın video ve online araçlar gibi yeni iletişim teknolojilerini tercih etmeleri ile bankaların hem gelirlerini yüzde 10’a kadar artırabileceğini, hem de operasyonel giderlerini düşürebileceğini ortaya koyuyor.

Cisco’nun İnternet İş Çözümleri Grubu tarafından ABD’de bin 55 tüketici üzerinde yürütülen araştırma, banka müşterilerinin finansal öncelikleri ve hizmet beklentileri ile video uygulamaları ve etkileşimli iletişim konusundaki tercihlerini ölçmeyi hedefliyor. Araştırmada, son dönemde finansal kurumların yaşadığı sıkıntılara rağmen Y Kuşağı’nın önemli finansal kararlar alırken bankalara güvendiği sonucu ortaya çıktı.

Araştırmanın öne çıkan sonuçlarına göre Y Kuşağı’nın:


iş fırsatları one dergisi y kuşağı• Yüzde 50’sinden fazlası bir web kamerasına sahip.

• Yüzde 20’si YouTube’u günde birkaç kere ziyaret ediyor.

• Yüzde 97’si mobil telefon kullanıyor.

• Yaklaşık yüzde 40’ı bir finansal danışmanla video aracılığıyla görüşmeye sıcak bakıyor.

• Bir veya iki önceki neslin mensuplarına kıyasla finansal konularda blog ya da forumlarda dört kat daha fazla görüş belirtiyor.

• Yüzde 40’ı web tabanlı kişisel finansal yönetim (PFM) araçları kullanıyor.

• Yüzde 33’ten fazlası, bankaları profesyonel danışmanlık hizmetleri konusunda öncelikli kanalları olarak görüyor.

• Yüzde 85’i mevcut finansal servis sağlayıcılarından orta ve yüksek derecede memnun.

• Üçte birinden fazlası finansal konularda desteğe ihtiyaç duyuyor.

• Bir veya iki önceki neslin mensuplarına kıyasla finansal konularda arkadaş ve aile tavsiyelerine üç kat daha fazla değer veriyor.

Bankalar için yeni iş fırsatları

y kuşağı one dergisiY Kuşağı genel olarak bankalarından memnun, ancak yüzde 26’sı, daha fazla değer katan bir kurum olursa bankasını değiştirmeye hazır.

Cisco İnternet İş Çözümleri Grubu, pazardaki bu potansiyelden hareketle bankalara üç alana odaklanmalarını tavsiye ediyor:

1. Müşterilerin kontrolü ele alması için kişisel finansal yönetim kapasitenizi artırın:

İnternet platformunda ve mobil cihazlarda çalışan, gerçek zamanlı uyarılar veren, gelişmelerden haberdar eden ve karar alımını kolaylaştıran araçlar geliştirin.

2. Yüksek tanımlı video araçları ile müşteri ilişkilerini geliştirin:

Merkezdeki finansal hizmetler uzmanlarının başlıca şubelerde konumlanacak yüksek tanımlı video kurulumlarıyla daha geniş müşteri kitlesine ulaşmasını sağlayın.

3. Online Finansal Hizmetler Toplulukları yaratın:

Y Kuşağı’ndan müşterilerin bankadan alacakları finansal tavsiyelerin yanı sıra fikirlerine değer verdikleri aile üyeleri ve arkadaşları ile fikir alışverişinde bulunacakları bir ortam kurun.

Cisco İnternet İş Çözümleri Grubu’nda Finansal Hizmetler Uygulamaları Direktörü Jörgen Ericsson, “Perakende bankacılıkta ilk adımı atacak olanları büyük fırsatlar bekliyor.

Y Kuşağı güvenilir kaynaklardan finansal tavsiye almak istiyor ve bu hizmetleri kendilerine en uygun şekilde sunan bankalara yönelmeye hazır.

Y Kuşağı’nın ihtiyaçlarını karşılayacak bankaların belirgin bir gelir artışı potansiyeli bulunuyor” diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder