Popüler Yayınlar

9 Nisan 2013 Salı

Efendimiz’e adanan ezgiler

7 Nisan 2013

Mehmet Emin Ay, tasavvuf musikisinin ülkemizdeki önemli isimlerinden biri. 

Aynı zamanda ilahiyat profesörü olan ve şu sıralar Bursa Müftülüğü görevini de yürüten sanatçının son albümünün adı ‘Bûy-i Muhammed’.
 Çalışma Sevgili Peygamberimiz'e adanan eserlerden oluşuyor.

Albüm birçok orijinal eseri gün yüzüne çıkarması bakımından da önemli. Bu çalışmada, Peygamberimiz'in vefatından sonra yazdığı şiirle gönül tellerimizi titreten ‘Can Parçası’ Hz. Fatıma'nın anlamlı şiirini, Hz. Mevlânâ'nın ‘Gönül Mimarı’ Şems-i Tebrîzî'nin bugüne kadar pek bilinmeyen Naat'ını, büyük bestekâr Buhûrîzâde Mustafa Itrî'nin ve Peygamber âşığı şair Nabi'nin müstesna güzellikteki şiirlerini ve nihayet günümüz şairlerinden Fatih Okumuş'un, Peygamberimiz'in son anlarını anlattığı Ölüm Gazeli'ni, diğer Arapça eserlerle birlikte Mehmet Emin Ay'ın usta yorumundan dinleme imkanı bulabilirsiniz.

Mehmet Emin Ay bu albümde de yine hüzünlü ve içli sesi, kendine has yorumuyla karşımızda. Beyza Müzik etiketiyle yayınlanan albümle birlikte eserlerin Türkçe ve Arapça metinlerinin yer aldığı kitapçık da dinleyicilere sunuluyor.

Bebeğiniz mışıl mışıl uyusun diye

Bir bebek için dünyadaki hiçbir ses, annesinin söylediği bir ninni kadar güzel değildir. Ancak sözsüz müziklerin bebeği uyku öncesi rahatlattığı araştırmalarla sabit.

Birçok müzik firması da bebekler için bu türden albümler tasarlıyor. Artist Müzik tarafından, bebeklere ve ailelerine yönelik hazırlanan ‘Bebeğimin İlk Şarkıları’ albümü bu amaca hizmet ediyor.

40 enstrümantal eserin yer aldığı albüm iki CD’den oluşuyor. İlki ‘Uykudan Önce’ adını taşıyor. 20 özgün melodinin yer aldığı bu CD'de bebeğiniz uykuya hazırlanırken ona eşlik edecek enstrümantal besteler var. İkinci CD ‘Sakin Bir Gece’ adını taşıyor.

Piyano eşliğinde çalınmış 20 şarkının yer aldığı albümde, nesilden nesile popülerliğini koruyan ve dünya çapında hit olmayı başarmış şarkıların piyanoyla yeniden kaydedilmiş enstrümantal düzenlemeleri yer alıyor.

My Heart Will Go On, Killing Me Softly With His Song, La Boheme, Imagine bu parçalardan bazıları. İki saati aşan bu enstrümantal derleme, hem anne adayları için şık bir hediye hem de bebeğinizi uyumaya hazırlanırken rahatlatacak bir albüm.

Özlem Taner Âşıklar Meclisi'nde

Özlem Taner ilk albümü Türkmen Kızı ile müzikseverlerin dikkatini çekmişti. İçli ve buğulu sesiyle yorumladığı şarkılarla dinleyenleri derinden etkileyen bir isim.

Sanatçı Âşıklar Meclisi adlı ikinci albümüyle karşımızda. Sanatçı, çocukluğundan bu yana anneannesinden, evlerine gelen muhabbet ehli teyzelerden ve Alevi dedelerinden dinlediği, ruhunda iz bırakmış olan nefeslerden bazılarını bu albümde toplamış.

Tıpkı bir dost meclisinde olduğu gibi bu muhabbette gözü, gönlü olanlarla paylaşmak istemiş. Buradan hareketle albümdeki düzenlemelerin, seçilen eserlerin ruhunun önüne geçmemesi için mümkün olduğunca sade ve eserin ruhunu yansıtabilir nitelikte olmasına önem vermiş.

Âşıklar Meclisi aynı zamanda sanatçının ilk yönetmenlik deneyimi. Albümde Erdal Erzincan ve Arif Sağ’ın yanı sıra genç nesilden Volkan Kaplan gibi sanatçılar yer alıyor. Taner, albümdeki  iki eseri  de sadece bağlamasıyla çalıp söylemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder