Popüler Yayınlar

2 Nisan 2013 Salı

SENİN ANNEN BİR KUTUP AYISIYDI YAVRUM!

18 Mart 2013 / EMİN AKDAĞ
Sizce penguenler en fazla başlıktaki söze muhatap kaldıklarında mı şaşırırlardı; yoksa Hürriyet, Oda TV, Sözcü, BirGün, SoLHaber ve Gerçek Gündem’de yayımlanan hayal ürünü ‘penguene başörtüsü’ haberlerine mi? Muhtemel cevapları irdelemeden, şu soruyu da yöneltmeliyiz: Peki hangisine inanırlardı?
 
Biraz açarsak; kutup ayısından geldiklerine mi, insanlara küçük yaşlardan itibaren ‘mühendislik’ uygulandığına mı? Asılsızlığı ortaya konmasına rağmen çarpıtmanın sürdürülmesine ‘hayvan halleriyle’ akıl sır erdiremeyecekleri kesin.

İkincisini peşinen elediklerinden, ilk şıkka odaklanacakları da. ‘Atalarımız ayı mıydı?’ sualiyle ilgilenmeyi yeğleyeceklerdir.

Çünkü diğerini anlamlandıramayacaklardır. Anne penguenin cinsiyetinin belirtilmesi  amacıyla başörtülü çizilmesiyle kopartılan fırtınayı gayet art niyetli bulacaklardır.

Dile getirilen suçlamaların dayanıksızlığını öğrenince de içten içe kahrolacaklardır. Söz konusu deli saçmalığının kısa öyküsü şöyle: Timaş Yayınları, Sevimli Hayvanlar kitap serisi basmıştır. ‘Paytak Penguenler ile Tanışalım’ da bunlardan biridir.

Çizimlerde annenin başında örtü vardır. Bunu gören Hürriyet muhabiri olağanüstü bir olay yakaladığını düşünerek ‘başörtülü penguenler’ haberini kurgular.

Saydığımız basın kuruluşları da buna balıklama atlar. Güya ‘başörtüsü’ Timaş’ın eklemesidir. Bilinçaltına dinî figürler şırıngalanmaktadır.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, “Çocuklar üzerinden bir yaşam biçimi inşa edilmeye çalışılıyor. Hikâye kitaplarında hayvanlara bile başörtüsü takılıyor.

Bu uygulamalar çok yaygınlaştı.” görüşünü vermiştir muhabire. Oysa noktasından virgülüne, boyasından çiziğine tamamen orijinaldir eser.

Hindistan menşelidir. Amerikan Kapps Books İngilizce piyasaya sürmüştür. Başta Fransızca başka dillere de çevrilmiştir. Timaş kitaba tümüyle sadıktır.

Hüriyet’in okur temsilcisi Faruk Bildirici de hatayı tescilliyor. Ancak aynı gazeteden Mehmet Y. Yılmaz, “Toplum mühendisliği tam gaz” başlıklı yazısıyla yalanı yatsı sonrasına sürükleme çabasında.

Şu iki soru da kaçınılmaz: Başörtüsüne ve dinin yaşanmasına bu düşmanlık niye? Penguen mizah dergisi buradan bir ‘öz espri’ çıkartabilecek mi?

 http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-35079-11-senin-annen-bir-kutup-ayisiydi-yavrum.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder